Advies vanuit natuurlijk oogpunt



Pompoenbrood

Ingrediënten:

225 gr glutenvrij bloem, bijvoorbeeld schat mix Universal of Vrij van AH
1 tl baking soda
1/2 tl bakpoeder
2 tl koek- en speculaaskruiden
Snufje zout
220 gr pompoenpuree
2 eieren
85 gr gesmolten boter (Of kokosolie voor lactosevrij)
60 ml amandelmelk
120 ml ahornsiroop
Handje pecannoten

Cakevorm van 22 cm

1.Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, kruiden en zout in een kom en meng dit goed. Zet opzij.

3. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Haal van het vuur en voeg de pompoenpuree, ahornsiroop, amandelmelk en losgeklopte eieren toe en roer goed door elkaar. 
4. Roer het bloemmengsel voorzichtig door het pompoenmengsel.

5. Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin. 

6. Zet het pompoenbrood in het midden van de oven voor 45 minuten.
Het brood is klaar als je een sateprikker erin prikt en deze er schoon uitkomt.  

7. Als het pompoenbrood klaar is kun je het uit de oven halen en als het goed afgekoeld is uit de cakevorm halen. 

Geniet ervan!!





E-mailen
Bellen
Map
Info