www.natuurenvoeding.nl

Advies vanuit natuurlijk oogpunt

Granola van quinoa


75 gr glutenvrije havermout
30 gr quinoa
30 gr quinoavlokken
40 gr quinoazaden
15 gr pompoenpitten
15 gr zonnebloempitten
15 gr lijnzaad
50 gr gemengde noten
30 gr rozijnen
50 gr gedroogde abrikozen
70 ml appelsap
2 el olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Doe de havermout, quinoa, quinoavlokken, quinoazaden, de zonnebloempitten- en pompoenpitten, het lijnzaad en de gemengde noten in een kom.
3. Voeg het appelsap en de olie toe en meng het geheel goed door elkaar.
4. Verdeel het mengsel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de granola in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven. Meng het tussentijds door elkaar met een lepel en laat het vervolgens afkoelen.
5. Snijd de abrikozen in stukjes en voeg deze samen met de rozijnen bij de geroosterde granola.

Lekker met yoghurt en vers fruit!