www.natuurenvoeding.nl
Advies vanuit natuurlijk oogpunt
Gevulde kastanjepannenkoek met gegrilde groente
Ingrediënten voor 4 personen:
Olijfolie 1 gele courgette 1 groene courgette 500 gr bimi 2 tl oregano 2 tl Italiaanse kruiden 2 tl grof zeezout 300 gr kimchi 1 limoen handje verse koriander
Pannenkoeken: 4 el chiazaad 200 gr kastanjemeel 1 el kurkuma 2 tl bakpoeder 8 el olijfolie 200 ml kokosrijstmelk Kokosolie
| 1. Verwarm de olie voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie. 2. Schaaf de courgettes in plakken, snijd de bimi in kleinere stukken en verdeel de groente over de ovenschaal. Druppel er nog wat olijfolie over en schep het om. Bestrooi met de kruiden en het zeezout en grill de groenten in circa 30 min. gaar. 3. Doe intussen het chiazaad met 8 el water in een kom en laat 5 min. staan tot er een gelei-achtig mengsel ontstaat. 4. Doe het kastanjemeel in een kom met kurkuma, bakpoeder en olijfolie en roer door. 5. Schenk al mixend scheutje voor scheutje de kokosrijstmelk erbij. 6. Voeg het chia mengsel toe en mix tot het een glad beslag is. 6. Verhit wat kokosolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk 1/4 van het beslag in de pan. 7. Bak de pannenkoek in 5 min goudbruin, keer hem om als de bovenkant bijna gestold is. 8. Bak zo 4 pannenkoeken en beleg ze met de gegrilde groenten en kimchi en garneer met partjes limoen en koriander. |
Eet smakelijk!