www.natuurenvoeding.nl

Advies vanuit natuurlijk oogpunt

Arabisch griesmeelbrood


500 gram maisgriesmeel (polenta)
1 zakje bakpoeder
100 gr suiker
500 ml melk
2, 3 eetl olijfolie of boten
1, 2 eetl zachte boten
1 theel zout

1. Verwarm de over voor op 180 graden
2. Klop het ei, de suiker en olie of boter los
3. Voeg al roerend de melk toe
4. Vermeng dit mengsel met de griesmeel, zout en het bakpoeder, laat 20 minuten staan.
5. Vet een ronde lage bakvorm in of gebruik ingevette kleine vormpjes voor om broodjes te maken.
6. Bak circa 20 tot 25 minuten 
7. Strijk de zachte boter op het nog warme brood

Eet smakelijk!

Tip: bij gebruik van palmsuiker i.p.v. gewone suiker, doe dan de oven op 160 graden en iets langer laten bakken.

Lekker met een mengsel van:

1 deel amandelmeel
1 deel boter
2 delen honing of ahornsiroop
beetje citroensap/kaneel